Over ons

De verloskundigen

Onze praktijk bestaat uit 3 verloskundigen. Wie zijn we, waar komen we vandaan en wat doen we?

Circe Ouwerkerk – Van Anrooij

  • Zwangerschapsbegeleiding

  • Spiraal plaatsen

  • Kinderwens consult

Verloskundige Hierden

Geboren in 1983 in Amsterdam en opgegroeid in Lelystad, en altijd al gedroomd om verloskundige te worden.

Gelukkig kon ik goed meekomen op school en na het VWO ben ik in 2001 in Groningen gaan studeren aan de Verloskunde Academie. Dit waren 4 geweldige jaren en ik heb nooit spijt gehad van de keuze voor verloskunde.Na het afronden van mijn opleiding ben ik weer teruggegaan naar Lelystad en ben getrouwd met mijn jeugdliefde Patrick Ouwerkerk. In Lelystad heb ik 4 jaar in een verloskundigen praktijk in loondienst gewerkt met 2 collega’s. Een van deze collega’s is Ellen. Vanaf het eerste moment klikte het tussen ons. We hebben dezelfde ideeën over ons vak en over hoe een verloskundigen praktijk moet functioneren.

Begin 2013 ging nog een wens in vervulling: ik mocht moeder worden. Na 9 heerlijke maanden werd onze zoon Enzo geboren. Wat een ervaring.

In mei 2015 kwam onze dochter Elin ter wereld. Na een pittige zwangerschap werd zij bijna 3 maanden te vroeg geboren. 7 Weken werd ze in het ziekenhuis verpleegd voordat ze thuis kwam. Ze is gelukkig kerngezond en ons gezin is compleet. Deze heel verschillende ervaringen zijn echt een verrijking van mijn vak geweest. Het heeft me nog meer inlevingsvermogen gegeven en ik kan moeders en vaders nu meer voorzien van praktische tips. Met name tijdens de kraamweek en de tijd erna. Ik hoop dat jullie dit ook zo ervaren en zal mijn best blijven doen om er samen met Ellen en Merel 100% voor jullie te zijn.
 

Verloskundige Hierden

Merel Buijs

  • Zwangerschapsbegeleiding

  • Echoscopie

  • Spiraal plaatsen

In 1988 geboren in Amstelveen, opgegroeid in Harderwijk.
Als klein meisje wist ik het al, ik wilde iets met baby’s gaan doen later als ik groot was. Al snel is dan ook de wens ontstaan om verloskundige te worden. Na een kleine omweg ben ik na het afronden van mijn opleiding tot verpleegkundige verder gaan studeren, totdat ik in 2012 de opleiding tot verloskundige daadwerkelijk heb afgerond en mijn droom mocht gaan verwezenlijken.

Tijdens mijn studie had ik al een periode met veel plezier stage gelopen bij Ellen en Circe en na het afronden van de opleiding kon ik direct als vaste waarneemster aan slag bij de verloskundigen van ‘De 9 Maanden’. De afwisseling in het vak maakt het beroep van verloskundige bijzonder.
Het is fantastisch om vrouwen en hun partners te mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.
Het blijft dan ook heel speciaal om keer op keer bij deze bijzondere en ingrijpende periode in het leven mijn steentje bij te dragen.

Ellen Willemsen-Slegt

  • Zwangerschapsbegeleiding

  • Echoscopie

  • Spiraal plaatsen

Verloskundige Hierden

Geboren in 1982 in Bergen op Zoom en opgegroeid in ’s Gravenzande. Al heel jong wist ik wat ik wilde worden: verloskundige! In alle vriendinnenboekjes vanaf groep 4 staat het al geschreven. De juffrouw van groep 4 had het zelfs onthouden en vroeg me onlangs of ik mijn droom heb waar gemaakt. Jazeker heb ik dat en het is echt helemaal mijn roeping.

In 2005 ben ik in Rotterdam afgestudeerd als verloskundige, op dat moment woonde ik al samen in Harderwijk met mijn vriend Wessel, die inmiddels mijn man is. Ik kon direct na het afstuderen in Lelystad aan de slag en heb daar met veel plezier gewerkt, alleen was het nog niet helemaal mijn droom. Mijn droom was een eigen praktijk in Harderwijk en die droom is nu uitgekomen en helemaal om dit samen met Circe te kunnen doen.

In 2008 ben ik zelf een trotse moeder geworden van mijn zoon Jurre en in mei 2012 van dochter Hanna. Ik weet hoe het is om zwanger te zijn, te bevallen en moeder te worden. Alle gevoelens, emoties, verantwoordelijkheden en onzekerheden die erbij komen kijken, het is echt niet te omschrijven, je kunt het alleen maar ervaren.

Ik vind het heel bijzonder om deel te mogen uitmaken in één van de mooiste perioden in jullie leven. En samen met Circe en Merel hoop ik, mede door onze begeleiding, dat jullie de zwangerschap en geboorte als heel bijzonder ervaren.